Flat Preloader Icon

Welke equipment raden jullie aan?

Om goed te kunnen trainen heb je in principe géén equipment nodig, maar er zijn wel enkele tools die eigenlijk niet mogen ontbreken, omdat ze je trainingen een stuk effectiever maken. Hieronder zie je een lijstje met dingen die wij graag gebruiken tijdens onze trainingen.

HIER TRAINEN WIJ ZELF MEE:

1

Ringen zijn ideaal omdat je ze overal makkelijk mee naar toe nemen, want ze wegen niks en zijn makkelijk verstelbaar. Je kunt hiermee eigenlijk iedere krachtoefening wel doen. Wij gebruiken deze 👉🏼 Ringen.

2

Ook een Foam Roll mag eigenlijk niet ontbreken in je toolbox. Het is ideaal om triggerpoints mee weg te masseren en het helpt ook bij het verbeteren van je mobiliteit. Wij vinden deze 👉🏼 Foam Roll fijn omdat het materiaal niet te hard is, maar wel goed zijn werk doet.

3

De Triggerpointbal is erg fijn ter aanvulling of in plaats van een Foam Roll. Het is perfect om hardnekkige triggerpoint mee weg te masseren en is fijn om te gebruiken op plekken zoals je schouders, onderrug en/of borstspieren. Wij gebruiken zelf deze 👉🏼 Triggerpointbal maar je kunt ook met een tennisbal ver komen.

4


Daarnaast is een setje Elastieken ook erg fijn om te hebben. Je kunt hiermee bijna iedere oefeningen zowel lichter en zwaarder maken. Wij kopen meestal deze 👉🏼 Resistance Bands. Welke weerstand je nodig hebt, ligt aan je niveau en de oefeningen die je wilt uitvoeren.

5


Het afgelopen jaar zijn we de Mini-Bands steeds meer gaan waarderen en is het een vast onderdeel geworden van onze toolbox. Ze zijn ideaal om je stabiliteit/kracht te verbeteren. Wij gebruiken deze 👉🏼 Mini-Bands set.

6

Als je thuis kunt hangen, dan vergroot dit echt ontzettend je mogelijkheden om thuis te trainen. Je kunt deze 👉🏼 Pull-Up Bar zonder schroeven vast zetten en de stang is makkelijk verstelbaar.

7

Wanneer je aan de slag wilt gaan met gewichten, zouden wij altijd kiezen voor een Kettlebell i.p.v. een Dumbbell. Je kunt hiermee namelijk veel meer doen en door zijn vorm is het ook ideaal voor stabiliteitstraining. Je kunt tussen deze 👉🏼 Kettlebells een gewicht uitzoeken die bij je past.

Mocht je nog wat vragen hebben over bepaalde artikelen of hierin advies willen krijgen, stuur ons dan gewoon even een berichtje!

Let's start!

Sluiten

Met een membership krijg toegang tot alle programma's, trainingen en recepten op het platform.

Liever onder begeleiding trainen? Wij coachen je bij iedere oefening op je houding en checken wekelijks even in om te zien hoe het met je gaat.