Wat voor schoenen raden jullie aan?

Hoe je voeten in contact staan met de grond, bepaald direct hoe de rest van je lichaam kan bewegen. Dit komt omdat ons zenuwstelsel informatie ontvangt via onze voeten als onderdeel van onze priopioceptie. Wat aangeeft hoe het lichaam moet reageren in bepaalde situaties.

Hoewel onze voeten nooit ontworpen zijn om schoenen te dragen, heeft de mens zich aangepast aan de neiging om de voeten te bedekken en te beschermen tegen gevaren. Maar de afgelopen 40 jaar is dit beschermende concept meer een kwestie van mode geworden, dan van functionaliteit…

Als onze voeten zich aanpassen aan deze samengedrukte omgeving, dan bewegen onze botten naar elkaar toe en veranderd dit het balanspunt van de voet, wat automatisch invloed heeft op de rest van het lichaam.

De oplossing? Loop, beweeg en train zoveel mogelijk op blote voeten of draag alleen schoenen die je voeten voldoende ruimte bieden, zoals barefoot schoenen. Wij dragen dit allebei al jaren en krijgen hier steeds meer vragen over, vandaar dit artikel.

Als je wilt beginnen met barefoot schoenen, dan zijn er 3 dingen waar je rekening mee moet houden:
– De hoeveelheid ruimte bij de tenen
– De dikte van de zool
– Het model; dichte-/ of teenschoenen

Je kunt op de website van Barefoot & More eens kijken wat bij jou past, maar om je een beetje op weg te helpen zie je hieronder enkele voorbeelden.

DEZE SCHOENEN DRAGEN WIJ:

1

De Vivo Primus Lite III zitten erg lekker en wegen helemaal niks. Dit is een voorbeeld van een dichte schoen met veel ruimte bij de tenen en een dunne zool.

2

Sinds dit jaar draagt Cristian de Vibram Five Finger Alpha, omdat hij de teenschoenen ook eens wou proberen. Tot nu toe is hij super tevreden!

3

Dit laatste voorbeeld lijkt nog het meest op ‘normale’ schoenen. Dit zijn de Primus Asana Natural. Ook deze zitten top!

Mocht je nog wat vragen hebben over bepaalde artikelen of hierin advies willen krijgen, stuur ons dan gewoon even een berichtje!

Aanmelden

Sluiten

Word nu lid en omring jezelf met ambitieuze mannen die je motiveren en helpen je grenzen te verleggen.

👨‍💻 Maandelijks zijn er 2 groepscalls waarin we samen doelen stellen, obstakels tackelen en tips geven.
🏋️ Volg complete trainingsprogramma's waarmee je exact weet wat je van dag tot dag moet doen.
🥘 Met meer dan 50 verschillende recepten wordt het behalen van je doelen een stuk gemakkelijker.