Flat Preloader Icon

Zuurkoolsalade met Appel en Walnoten

BeschrijvingInformatie

Ontdek een verrassend frisse en smaakvolle Zuurkoolsalade met Appel en Walnoten – het perfecte bijgerecht om je favoriete stukje vlees, zoals een grasgevoerde burger, naar een hoger niveau te tillen. Deze salade combineert gefermenteerde zuurkool met zoete en knapperige appels, terwijl de romige walnoten een heerlijke textuur en nootachtige smaak toevoegen.

Bekijk recept
Bekijk videoles
Lunch
20-30 min
Koekenpan, Schaal, Kommetje
Bekijk recept
Bekijk videoles
Ingrediënten
2
Zuurkoolsalade

200 gram

Zuurkool

1 stuk

Biologische Appel

2 stronken

Witlof

30 gram

Verse Peterselie

2 handjes

Walnoten

1 snufje

Zeezout

1 snufje

Peper

Dressing

2 eetlepels

Olijfolie

1 eetlepel

Honing

1 eetlepel

Appelciderazijn

Zelf toevoegen

2 keer

Grasgevoerde Burger

Bereiding
1

Als je zuurkool uit een pot gebruikt, laat het dan goed uitlekken en knijp het overtollige vocht eruit. Snij de appel in reepjes, de witlof in kleine stukken en hak de peterselie en walnoten fijn.

2

Combineer in een grote kom de uitgelekte zuurkool, appelreepjes, witlof, fijngehakte peterselie en walnoten.

3

Voor de dressing heb je een apart kommetje nodig. Hierin meng je de olijfolie, appelciderazijn en honing tot een geheel.

4

Giet vervolgens de dressing over de zuurkoolsalade heen en meng alles goed door, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld wordt. Maak de salade nu af met wat zout en peper naar smaak

5

Laat de salade ongeveer 15 minuten staan in de koelkast voordat je hem serveert, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

6

Ondertussen kun je een lekker stukje vlees bereiden voor naast de salade. Onze voorkeur gaat uit naar een goede grasgevoerde burger!

Inplannen

Let's start!

Sluiten

Met een membership krijg toegang tot alle programma's, trainingen en recepten op het platform.

Liever onder begeleiding trainen? Wij coachen je bij iedere oefening op je houding en checken wekelijks even in om te zien hoe het met je gaat.